Na patelni o grubym dnie zagrzać na silnym ogniu oliwÄ™. Gdy zacznie już "dymić", uÅ‚ożyć kotlety posypane solÄ… i pieprzem, zrumienić równomiernie, przeÅ‚ożyć na ogniotrwaÅ‚y półmisek i przykryć. KieÅ‚basÄ™ nakÅ‚uć w kilku miejscach widelcem, wÅ‚ożyć do garnka, zalać wrzÄ…tkiem i gotować 2 min. Wyjąć, osuszyć i krajać w plasterki. PrzyrzÄ…dzić sofrito. Na kotletach kÅ‚aść plasterki kieÅ‚basy, równomiernie pokryć warstwÄ… sofrito i wstawić do gorÄ…cego piekarnika (200°C) na okoÅ‚o 20 min. Gdy bÄ™dÄ… miÄ™kkie, podawać natychmiast, posypane naciÄ… pietruszki.