<- KOTLETY JAGNIĘCE PO KANTOŃSKULista potraw z grupy: Mięso (różne)Kotlety mielone popularne ->

PDF Drukuj

KOTLETY JAGNIĘCE Z NAWARRY

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1245 razy.



8 kotletów jagnięcych z kością,
2 łyżki oliwy,
15 dag czosnkowej kiełbasy,
sól,
pieprz

Sofrito:
2 drobno pokrojone cebule,
1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku,
5 dag chudej wędzonej szynki (drobne kawałki),
4 pomidory (bez pestek),
1 łyżeczka pokruszonego listka laurowego,
1/4 łyżeczki pokruszonego tymianku,
1/2 szklanki wody,
1 łyżeczka drobno pokrojonej naci pietruszki

Na patelni o grubym dnie zagrzać na silnym ogniu oliwÄ™. Gdy zacznie już "dymić", uÅ‚ożyć kotlety posypane solÄ… i pieprzem, zrumienić równomiernie, przeÅ‚ożyć na ogniotrwaÅ‚y półmisek i przykryć. KieÅ‚basÄ™ nakÅ‚uć w kilku miejscach widelcem, wÅ‚ożyć do garnka, zalać wrzÄ…tkiem i gotować 2 min. Wyjąć, osuszyć i krajać w plasterki. PrzyrzÄ…dzić sofrito. Na kotletach kÅ‚aść plasterki kieÅ‚basy, równomiernie pokryć warstwÄ… sofrito i wstawić do gorÄ…cego piekarnika (200°C) na okoÅ‚o 20 min. Gdy bÄ™dÄ… miÄ™kkie, podawać natychmiast, posypane naciÄ… pietruszki.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności