<- Gulasz po bieszczadzkuLista potraw z grupy: Mięso (różne)GULASZ Z KONINY ->

PDF Drukuj

gulasz z bobem i miesem mielonym

Dodano: 2004-10-07 22:56:57
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2773 razy.


4cebule,1kg pieczarek,4pomidory,2listki laurowe,2łyzki koncentratu pomidorowego,2łyżki mąki,30dag bobu,0,5 kg miesa mielonego,natka,sól,pieprz

Cebule obrać,pokroić na cząstki.Oczyścić pieczarki,pokroić na połówki,umyć pomidory osuszyć,pokroić na ćwiartki.W garnku rozgrzać olej,wrzucić cebulę i pieczarki,mocno obsmażyć,przyprawić solą i pieprzem,dodać listki laurowe,dołożyć koncentrat,wymieszać i lekko zasmażyć.Oprószyć mąką stale mieszajać dolać powoli cienkim strumieniem ok 1 l. wody.Nastepnie do sosu dodać przygotowane pomidory oraz opłukany bób.Przykryć i gotować na małym ogniu.Na małej patelce podsmażyć mięso mielone i również dodać je do sosu.Gotować jeszcze ok 15-20min.Na koniec gulasz przyprawić do smaku oraz posypać natką.Dobrym dodatkiem do gulaszu są kopytka, kluski ślaskie a nawet placki ziemniaczane.Dla mnie pycha.Smacznego.

Nadesłał: jakaś gazeta kobieca <agawoldanska@kalisz.mm.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności