<- Pieróg z mięsemLista potraw z grupy: Mięso (różne)Pilaw po uzbecku 25 min ->

PDF Drukuj

Pilaw po polsku 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 679 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag baraniny bez kości
przedniej lub zadniej
2 cebule
2-3 ząbki czosnku
1 szklanka ryżu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 szklanki wody
6 dag tłuszczu (najlepiej masła); sól
pieprz i mielona papryka do smaku; siekana natka pietruszki do posypania

Mięso pokroić w drobną kosteczkę, oczyszczone cebule i czosnek posiekać, włożyć wszystko do szybkowaru. Dodać ryż, posolić, popieprzyć i wsypać trochę papryki. Wlać wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Włożyć tłuszcz i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otworzyć szybkowar bez schładzania, ale ostrożnie. Po wyłożeniu potrawy na półmisek posypać papryką i zieleniną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności