<- Monkey Business (przepis w j.angielskim)Lista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweNapoj miętowy ->

PDF Drukuj

Napar z ziół (mięty, melissy, rumianku, kwiatu lipy, dziurawca, bratków) na jedną porcję

Dodano: 2010-01-01 14:45:41
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1220 razy.



1/4 litra wrzącej wody
(1-2 łyżeczek cukru)
1 łyżeczka rozdrobnionych ziół

Zagotować wodę, wsypać zioła, przykryć i odstawić z ognia. Gdy zioła opadną, przecedzić je, ogrzać i podać do picia. Jeżeli napar ma zastąpić herbatę, można go posłodzić (zwłaszcza z mięty, rumianku i kwiatu lipowego).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności