<- NALEŚNIKI Z JAJAMI I GRZYBAMILista potraw z grupy: GrzybyPaszteciki z kapusta i grzybami ->

PDF Drukuj

PASZTECIKI KRUCHE Z GRZYBAMI

Dodano: 2010-01-01 14:55:29
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1661 razy.



Ciasto:
30 dag mąki pszennej,
4 łyżki margaryny lub masła,
łyżka cukru,
3 łyżki śmietany,
jajo

Nadzienie:
50 dag grzybów,
duża cebula,
2 łyżki tłuszczu,
pół czerstwej bułki paryskiej,
2 jaja,
pieprz,
sól

Z podanych produktów zagnieść kruche ciasto. Grzyby oczyścić, umyć, poszatkować i udusić z cebulą. Następnie posiekać lub zemleć w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą czerstwą bułką, dodać ugotowane na twardo i posiekane jaja. Nadzienie przyprawić i nakładać na rozwałkowane ciasto, zacisnąć brzegi i ciąć skośne paszteciki długości ok. 6 cm. Posmarować jajem i upiec w piekarniku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności