<- Nadziewane pieczarkiLista potraw z grupy: GrzybyPASZTECIKI KRUCHE Z GRZYBAMI ->

PDF Drukuj

NALEŚNIKI Z JAJAMI I GRZYBAMI

Dodano: 2010-01-01 14:55:29
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1355 razy.



Ciasto:
30 dag mąki,
2 szklanki mleka,
stopiona słonina do smażenia,
jajo,
sól

Nadzienie:
50 dag grzybów świeżych,
duża cebula,
3,5 łyżki smalcu,
łyżka tartej bułki,
sól,
pieprz,
3 jaja,
nać pietruszki,
3 łyżki tłuszczu do smażenia

Z wymienianych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki. Grzyby oczyścić, poszatkować. Cebulę pokrajać, zrumienić, dodać grzyby i udusić. Nadzienie przyprawić pieprzem, dodać tartą bułkę oraz ugotowane i posiekane jaja. Smarować naleśniki, składać w trójkąty i smażyć na tłuszczu. Podawać z zieloną sałatą, sałatką pomidorową ewentualnie z sosami. Można także smarować naleśniki serem lub powidłami i polewać śmietaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności