<- Omlet ze szparagamiLista potraw z grupy: Potrawy z jajekOmlety z mięsem i jarzynami ->

PDF Drukuj

Omlety z makaronem i serem

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1723 razy.



Kuchnia wenezuelska
3 jaja
1/2 szklanki utartego sera cheddar
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1 i 1/2 szklanki ugotowanego makaronu (wstążki)
4 łyżki masła do smażenia

1. Jaja rozbić, wsypać ser, sól, pieprz, dodać makaron, dokładnie wymieszać.
2. Po 2 łyżki masy jajowej wlewać na małą patelnię z rozgrzanym masłem, smażyć do zrumienienia z obu stron na średnim ogniu.
3. Podawać na gorąco z zieloną sałatą lub sezonową sałatką.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności