Kuchnia chińska
3 jaja
mały kawałek ugotowanego schabu lub
kurczaka
3 pieczarki posiekane
2 łyżki posiekanego szczypiorku lub dymki
łyżeczka utartego selera
2 łyżki obgotowanej zielonej fasolki, pokrajanej w cienkie ukośne paski
3 łyżki oleju sól i pieprz
Sos :
1 szklanka rosołu lub wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka sosu sojowego lub 1/2 łyżeczki
przyprawy maggi
1/4 łyżeczki soli
świeżo zmielony pieprz
1. Połączyć składniki sosu, gotować aż będzie gęsty, kilkakrotnie mieszając-trzymać w cieple.
2. Jaja wymieszać z pieczarkami, jarzynami i posiekanym mięsem, doprawić solą i pieprzem.
3. Masę jajową podzielić na dwie porcje. Smażyć omlety z obu stron w rozgrzanym oleju na małym ogniu.
4. Podawać polane gorącym sosem z bułeczkami MAN-TOU lub że świeżym białym pieczywem.
Proporcje dla 2 osób