<- Omlety z mięsem i jarzynamiLista potraw z grupy: Potrawy z jajekSalatka galicyjska ->

PDF Drukuj

Rolada z jajek ze szpinakiem i mozarella

Dodano: 2008-03-05 23:30:43
Język: Polski
Odwiedzono: 2474 razy.


5-6 jajek
parmezan 0,20 gr.
szpinak ugotowany bez soli
mozarella (moze byc i szynka gotowana)
olej
papier do pieczenia

ubic jajka z dodatkiem parmezano i szpinaku ,wylac na blaszke wzsmarowana olejem i upies w piekarniku 180-200°,okolo 10- minut .po upieczeniu jeszcz bardzo cieple ulorzyc na stole podzielic na dwie czesci na jednej ulorzyc szynke ,zawinac scislo i okrecic papierem pozostawic do zastygniecia ,kroic w paski 1-2 cm.podawac z salata z pomidorow o inna do smaku,a nastepna czesc mozarella zawinac i pozostawic do wystygniecia -bedzie smakowalo smacznego!

Nadesłał: Sora Dora -italia < dory61@alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności