<- Krokiety z kapustą i grzybamiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKrokiety z kartofli ->

PDF Drukuj

KROKIETY Z KAPUSTY I GRZYBÓW

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1102 razy.



Ciasto:
25 dag mąki,
2 szklanki mleka,
łyżeczka stopionej słoniny,
sól,
jajo

Nadzienie:
1 kg kapusty kwaszonej,
4 dag grzybów suszonych,
łyżka tłuszczu,
cebula,
1,5 łyżki mąki pszennej,
4 łyżki tartej bułki,
pieprz,
3 łyżki tłuszczu do smażenia

Kapustę kwaszoną ugotować do miękkości, odcisnąć, drobno posiekać, dodać zrumienioną bez tłuszczu mąkę, ugotowane i posiekane grzyby oraz zrumienioną cebulę. Farsz przyprawić i smarować nim przygotowane z ciasta naleśniki, zwijać je w rulony i maczać w surowym cieście pozostałym z naleśników, panierować i smażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami i sosami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności