<- Kalafiory w majonezie - sałatkaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKalafiory z parmezanem ->

PDF Drukuj

Kalafiory w majonezie z groszkiem

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1133 razy.



35 dag kalafiora,
15 dag zielonego groszku,
23 szklanki majonezu,
jabłko,
cytryna,
cukier,
pół pęczka kopru,
sól,
pieprz

Oczyszczone kalafiory i groszek ugotować oddzielnie w słonej wodzie, ostudzić i osączyć. Kalafiory pokrajać w drobną kostkę, dodać ugotowany groszek, pokrajane jabłka i pozostałe składniki. Całość wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku. Sałatkę ułożyć w salaterce, przybrać majonezem i zieleniną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności