<- SURÓWKA ZE ŚWIEŹYCH OGÓRKÓW Z MIĘTĄLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSzaszlyczki warzywne ->

PDF Drukuj

SURÓWKA ZE ŚWIEŹYCH OGÓRKÓW Z MUSZTARDĄ

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1130 razy.



50 dag świeżych ogórków
1/2 łyżki oleju lub oliwy
1 ząbek czosnku
1/2 łyżki musztardy
sok cytrynowy
sól
pieprz
3 łyżki umytego, drobno pokrajanego koperku

Olej lub oliwę wymieszać z roztartym z solą czosnkiem i musztardą, dodać sok cytrynowy. Ogórki umyć, obrać, rozdrobnić na szatkownicy na cienkie plasterki, oprószyć solą i pieprzem, od razu wymieszać z przygotowaną zaprawą musztardową i posiekaną zieleniną. Podawać natychmiast po przyrządzeniu jako dodatek do potraw z jajek, mięsa, drobiu i ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności