<- PASZTECIKI DROŹDŹOWE Z KAPUSTĄ I JAJAMILista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPaszteciki Gugler ->

PDF Drukuj

PASZTECIKI FRANCUSKIE ZE SZPARAGAMI

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1120 razy.



Ciasto:
20 dag mąki pszennej
20 dag masła
jajo

Nadzienie:
50 dag szparagów
łyżka masła,
15 łyżki mąki pszennej
szklanka mleka lub pół szklanki śmietany
cukier
koper
żółtko
sok z cytryny

Upiec paszteciki jak podano w poprzednim przepisie. Szparagi oczyścić, opłukać i pokrajane na kawałki (1-2 cm) ugotować do miękkości; odcedzić. Zasmażyć mąkę na maśle, rozprowadzić mlekiem lub śmietaną, włożyć szparagi, dodać przyprawy zaciągnąć żółtkiem, wsypać posiekany koper. Wydrążone paszteciki napełniać gorącym nadzieniem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności