<- PASZTECIKI DROŹDŹOWE Z KAPUSTĄ I JAJAMI
Lista potraw z grupy:
Mączne,ziemniaki,ryż
Paszteciki Gugler ->
PDF
Drukuj
PASZTECIKI FRANCUSKIE ZE SZPARAGAMI
Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1120 razy.
Ciasto:
20 dag mąki pszennej
20 dag masła
jajo
Nadzienie:
50 dag szparagów
łyżka masła,
15 łyżki mąki pszennej
szklanka mleka lub pół szklanki śmietany
cukier
koper
żółtko
sok z cytryny
Upiec paszteciki jak podano w poprzednim przepisie. Szparagi oczyścić, opłukać i pokrajane na kawałki (1-2 cm) ugotować do miękkości; odcedzić. Zasmażyć mąkę na maśle, rozprowadzić mlekiem lub śmietaną, włożyć szparagi, dodać przyprawy zaciągnąć żółtkiem, wsypać posiekany koper. Wydrążone paszteciki napełniać gorącym nadzieniem.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności