<- Racuszki drożdżoweLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżRacuszki z kwaśnego mleka ->

PDF Drukuj

RACUSZKI RYŹOWE

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1230 razy.



35 dag ryżu
2,5 szklanki mleka
3 jaja
2 łyżeczki masła
4 łyżki tłuszczu
łyżka cukru
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
pół szklanki soku owocowego

Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie, zalać mlekiem i ugotować na sypko. Gdy ostygnie - dodać jaja, masło, cukier i mąkę ziemniaczaną. Z białek ubić pianę, wymieszać, kłaść masę łyżką na gorący tłuszcz i smażyć rumieniąc. Podawać polane sokiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności