<- Racuszki drożdżowe
Lista potraw z grupy:
Mączne,ziemniaki,ryż
Racuszki z kwaśnego mleka ->
PDF
Drukuj
RACUSZKI RYŹOWE
Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1230 razy.
35 dag ryżu
2,5 szklanki mleka
3 jaja
2 łyżeczki masła
4 łyżki tłuszczu
łyżka cukru
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
pół szklanki soku owocowego
Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie, zalać mlekiem i ugotować na sypko. Gdy ostygnie - dodać jaja, masło, cukier i mąkę ziemniaczaną. Z białek ubić pianę, wymieszać, kłaść masę łyżką na gorący tłuszcz i smażyć rumieniąc. Podawać polane sokiem.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności