<- Pyzy drożdżowe gotowane na parzeLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPyzy turyngskie ->

PDF Drukuj

PYZY NA PARZE

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1180 razy.



Kuchnia chińska
Ciasto na bułeczki gotowane na parze
Farsz I
1/2 kg grubo zmielonej wieprzowiny
3 małe pory (biała część) drobno posiekane
2 cebule dymki drobno posiekane
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka oleju sezamowego (dowolnie)
Farsz II
1/2 kg wieprzowiny pieczonej po kantońsku lub gotowanej
2 posiekane cebule dymki
2 1/2 łyżeczki sosu sojowego
1 roztarty ząbek czosnku
2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki imbiru
1 łyżeczka oleju sezamowego (dowolnie)
1 posiekana cebula

Składniki farszu dokładnie wymieszać, pozostawić w chłodnym miejscu przez 1 - 1 1/2 godz. Wykonać drożdżowe ciasto jak w przepisie: Bułeczki na parze. Rozwałkować na grubość palca, szklanką wykroić krążki. Na każdy krążek nałożyć farsz, zlepić brzegi nad nadzieniem (jak pączki z konfiturą). Dalej gotować 25 min na parze.
Proporcje: na 60 szt.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności