<- Łazanki zapiekane z płuckamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżŁazanki zapiekane z szynką ->

PDF Drukuj

Łazanki zapiekane z serem

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1031 razy.



Ser:
30 dag sera białego
1-2 jaja
10 dag cukru z wanilią
(śmietana gęsta)
Ciasto:
50 dag mąki
1 jajo
1/2 szklanki wody
sól
5 dag masła do skropienia

Ser zetrzeć, wymieszać z jajem, cukrem i wanilią do smaku. Jeśli masa jest za gęsta, dodać trochę śmietany. Masło stopić. Zarobić ciasto z jajem i wodą, i dalej sporządzić tak jak łazanki z kapustą. Ugotowane łazanki wyłożyć do wysmarowanego rondelka przekładając masą sera, wyrównać i zapiec. Do łazanek tych można podać słodzoną śmietanę. Łazanki z serem można też sporządzić bez cukru i wanilii, jako danie słone, posypane koperkiem i zieloną pietruszką. Podawać z sałatą zieloną i pomidorową, itp.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności