<- Frankonskie kluski skrobane (spatzle)
Lista potraw z grupy:
Mączne,ziemniaki,ryż
Gołąbki z ryżu i jaj ->
PDF
Drukuj
Gęsta zupa z żytniej mąki
Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1117 razy.
1,5 szklanki grubo zmielonej żytniej mąki
2 łyżki masła
szczypta soli
szklanka bitej
słodkiej śmietanki
pół szklanki konfitur
Zagotować 3 I wody z dodatkiem masła i soli. Powoli, cienką strużką wsypać mąkę żytnią i - ciągle mieszając - gotować. Powinno się uzyskać konsystencję rzadkiego kisielu. Podawać na gorąco z bitą śmietaną i konfiturami.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności