<- Łazanki z seremLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżŁAZANKI ZAPIEKANE W ŚMIETANIE Z OWOCAMI ->

PDF Drukuj

Łazanki z szynką

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1144 razy.



Kuchnia węgierska
500 g kwadratowego makaronu (ok.1 cm)
1 żółtko
70 g masła
200 g szynki
sól
2 filiżanki kwaśnej śmietany
pieprz

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć na sicie. Szynkę zemleć w maszynce do mięsa, wymieszać z żółtkiem, kwaśną śmietaną i przyprawić pieprzem. Makaron i masę szynkową wyłożyć na patelnię z rozgrzanym masłem i dobrze podgrzewać przez kilka min. Natychmiast podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności