<- Łazanki z szynkąLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżŁazanki zapiekane z płuckami ->

PDF Drukuj

ŁAZANKI ZAPIEKANE W ŚMIETANIE Z OWOCAMI

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 632 razy.



Ciasto:
30 dag mąki
jajo
woda

Masa:
3/4 szklanki śmietany
2 jaja
cukier
25 dag owoców (śliwki, wiśnie itp.)
1,5 łyżki masła
tarta bułka
sól

Zagnieść ciasto z podanych składników z dodatkiem wody i cienko rozwałkować. Gdy przeschnie - pokrajać łazanki i ugotować w osolonej wodzie. Po przepłukaniu w zimnej wodzie i osączeniu dodać śmietanę rozmieszaną z dwoma jajami i cukrem oraz wydrylowane owoce. Całość wymieszać. Naczynie wysmarować masłem, wysypać tartą bułką, nałożyć potrawę i zapiec w piekarniku. Podawać posypane cukrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności