Kuchnia węgierska
150 g migdałów
szczypta cynamonu
150 g mąki
szczypta utłuczonych goździków
250 g cukru
3 jaja
otarta skórka z 1 /2 cytryny
masło
2 żeberka utartej czekolady
mąka
Posiekane migdały dokładnie wymieszać z wszystkimi pozostałymi dodatkami. Włożyć do wysmarowanej masłem formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku. "Chleb" jeszcze ciepły wyłożyć na deskę posypaną cukrem i pokrajać.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CDNazywanie tego deserowego wypieku wojskowym komisniakiem to kompletna bzdura! Zmiencie nazwe bo to jest kompromitacja. Nadesłał(a): Bruno <Bruno85674@gmail.com> 2015-09-03 15:04:45
WTF is that Nadesłał(a): NYFB <nyfb.nyfb@gmail.com> 2021-06-06 14:08:20