<- Klopsiki gryczaneLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKluseczki galuska ->

PDF Drukuj

Klopsiki z manny w sosie pomidorowym

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1252 razy.



25 dag porów,
3 łyżki tłuszczu,
30 dag kaszy manny,
3 jaja,
10 dag tartej bułki,
pieprz,
ząbek czosnku,
majeranek,
cukier,
sól,
2 szklanki sosu pomidorowego

Pory oczyścić, pokrajać i udusić w wodzie z dodatkiem tłuszczu (ok. 2 szklanki). Gdy miękkie - zasypać kaszą manną; postawić na rozgrzanej płycie, aż utworzy się masa. Ostudzoną masę zemleć w maszynce, wbić jaja, dodać tartą bułkę i przyprawy. Dokładnie wyrobić, uformować owalne pulpety, zrumienić je lekko na tłuszczu i chwilę poddusić w sosie pomidorowym. Podawać z ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności