<- Gulai udang nanas - krewetki z ananasem na kwasnoLista potraw z grupy: Owoce morza - bez rybHomar ziolowy ->

PDF Drukuj

Homar

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2931 razy.


Nalezy wczesniej przygotowac cos do posypania:
zmieszac troche tartej bulki (ok. pol szklanki) z 1-2 lyzeczkami slodkiej papryki w proszku;
oraz maslo czosnkowe: maslo lub moze byc tez margaryna, zmieszac z rozdrobnionym czosnkiem (kilka zabkow) i odrobina soli i odstawic do lodowki do zastygniecia.
Teraz:
1. homar ma byc ugotowany - jak sie gotuje nie wiem (=nie chce= wiedziec), kupuje juz ugotowane.
2. przepolowic na pol wzdluz ogona, czyli na dwie czesci. po rozpolowieniu zobaczymy biale "miesko" ktore nalezy posmarowac naszym maslem czosnkowym, posypac uprzednio przygotowana bulka tarta z papryka i wstawic do nagrzanego piekarnika na 15 min. az sie troche zarumnieni.
Pycha!
Pozdrawiam i zycze smacznego.
From: knowacz <knowacz@usa.net>

prościzna i naprawde przepyszne!
Nadesłał(a): weronika 2006-03-07 17:03:22


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności