<- Cukinia expressLista potraw z grupy: Warzywa, owoceCukinia faszerowana mięsem ->

PDF Drukuj

Cukinia faszerowana 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3364 razy.


4 cukinie,
20 dag mięsa mielonego,
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
10 dag pieczarek,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
2 łyżki tartej bułki,
5 dag tartego, żółtego sera,
2 jaja,
olej, sól, pieprz
Cukinię przeciąć nożem wzdłuż na połowę; ostrą łyżeczką wyjąć miąższ. Posolić. Pieczarki oczyścić, umyć pokrajać w plasterki. Cebulę obrać, poszatkować, wrzucić do rondla, dusić 5 minut. Dodać mięso, pieczarki, roztarty czosnek i dusić dalej 10 minut. Wymieszać z jajami, zieloną pietruszką, tartą bułką, solą i pieprzem.
Przygotowaną masą napełnić cukinię, posypać żółtym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 minut.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności