<- Masa odżywcza z wątrobyLista potraw z grupy: PrzekąskiMasło chrzanowe ->

PDF Drukuj

Masa śledziowa

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1174 razy.



1 śledź pocztowy (20 dkg)
15 dkg tłuszczu z szynki gotowanej
pieprz
1/2 cebuli lub 2 łyżki szczypiorku

Sprawionego i oczyszczonego śledzia posiekać drobniutko na gładką masę. Cebulę lub szczypiorek drobniutko pokrajać. Tłuszcz z szynki zemleć. Rozetrzeć wszystkie składniki, dodać pieprz, ostudzić. Podawać do smarowania chleba, do ziemniaków pieczonych, mięsa po angielsku lub użyć do kanapek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności