<- Sałatka śledziowa z majonezemLista potraw z grupy: PrzekąskiSałatka z boćwiny w sosie majonezowym ->

PDF Drukuj

Sałatka śledziowa z musztardą

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1272 razy.



10 dkg fasoli białej
30 dkg śledzi
12 dkg ogórków świeżych lub kiszonych
sól
5 dkg cebuli
cukier
40 dkg ziemniaków
3 dkg musztardy
20 dkg jabłek
przybranie sezonowe
3 dkg oleju

Fasolę opłukać, namoczyć na noc, ugotować, odcedzić (wywar użyć do zupy). Śledzie opłukać, namoczyć, sprawić, obrać ze skóry, odfiletować. Ziemniaki obrać, ugotować, pokrajać w kostkę. Jabłka, ogórki i śledzie pokrajać w kostkę. Cebulę drobno pokrajać. Wymieszać wszystkie składniki, dodać soli, musztardy, octu i cukru do smaku. Sałatkę wyłożyć na półmisek, przybrać.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności