<- Sałatka śledziowa z majonezem
Lista potraw z grupy:
Przekąski
Sałatka z boćwiny w sosie majonezowym ->
PDF
Drukuj
Sałatka śledziowa z musztardą
Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1272 razy.
10 dkg fasoli białej
30 dkg śledzi
12 dkg ogórków świeżych lub kiszonych
sól
5 dkg cebuli
cukier
40 dkg ziemniaków
3 dkg musztardy
20 dkg jabłek
przybranie sezonowe
3 dkg oleju
Fasolę opłukać, namoczyć na noc, ugotować, odcedzić (wywar użyć do zupy). Śledzie opłukać, namoczyć, sprawić, obrać ze skóry, odfiletować. Ziemniaki obrać, ugotować, pokrajać w kostkę. Jabłka, ogórki i śledzie pokrajać w kostkę. Cebulę drobno pokrajać. Wymieszać wszystkie składniki, dodać soli, musztardy, octu i cukru do smaku. Sałatkę wyłożyć na półmisek, przybrać.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności