<- Pikantne skrzydełka kurzeLista potraw z grupy: PrzekąskiPomidory nadziewane, pikantne ->

PDF Drukuj

Pomidory nadziewane sałatką majonezową

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1062 razy.



10 szt. pomidorów jednakowej wielkości
połowa proporcji sałatki mięsnej, rybnej lub śledziowej

Sporządzić sałatkę. Pomidory opłukać; nadciąć na płask w 1/3 wysokości, wydrążyć. Wydrążone pomidory nakładać sałatką kopiasto tuż przed podaniem; przykryć ściętym wierzchem, tak aby była widoczna sałatka; posypać koperkiem. Pomidory ułożyć na półmisku dwoma rzędami, wyszprycować majonezem. Pomidory można też napełniać szatkowanymi ogórkami kiszonymi, mizerią ze śmietaną, twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką i wtedy oblać śmietaną i posypać koperkiem lub szczypiorkiem. (Pozostałe po wydrążeniu resztki pomidorów zużyć na zupę lub sos).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności