<- Pikantne pieczone pierożkiLista potraw z grupy: PrzekąskiPomidory nadziewane sałatką majonezową ->

PDF Drukuj

Pikantne skrzydełka kurze

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1047 razy.



Kuchnia chińska
6 skrzydełek kurczaka
1 kostka rosołowa

Marynata :
1 2 łyżki sosu sojowego lub 1/2 łyżki przyprawy
maggi, 2 łyżki wody, szczypta glutasoli (dowolnie)
1/2 łyżeczki cukru
1/4 łyżeczki soli
1 roztarty ząbek czosnku
1 łyżka miodu
4 łyżki oleju jadalnego

1. Włożyć do rondla skrzydełka, rozpuścić kostkę rosołową w takiej ilości wody, aby je przykrywała. Gotować pod przykryciem do miękkości na małym ogniu.
2. Dokładnie wymieszać ze sobą składniki marynaty.
3. Osączone skrzydełka włożyć do
4. Piec na rozgrzanym ruszcie elektrycznym z obu stron do zrumienienia. Przy braku rusztu, krótko smażyć na patelni.
5. Podawać z ogórkiem konserwowym lub surówką z kwaszonej kapusty. ,
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności