<- Kanapki z chleba pytlowego (razowego)Lista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki z jajami i majonezem ->

PDF Drukuj

Kanapki z jajami i majonezem

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1178 razy.



4 jaja,
4 łyżki gęstego majonezu
4 listki sałaty ze środka główki
sól

Ugotowane na twardo jaja obrać i każde z nich pokrajać w poprzek na 8 plasterków. Na każdej z ośmiu kromek ułożyć plasterki z połowy jednego jaja w rzędzie (kolejno według wielkości), przykrywając mniejszym plasterkiem poprzednio położony plasterek większy. Na pozostałej wolnej powierzchni posmarowanej masłem kromki ułożyć cząstki listka sałaty. Talarki jaja posolić i całość przybrać majonezem wyciśniętym z pergaminowego woreczka.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności