Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5906 razy.
Ciasto :
200 g maki,
1 jajko,
75 g cukru,
1 lyzeczka proszku do pieczenia,
75 g masla
ciasto zagniesc i dac na pol godziny do lodowki
masa :
3 zoltka,
750 g sera (imperial bedzie najlepszy),
150 g cukru,
cukier wanilinowy,
150 ml oleju slonecznikowego (tu jest tajemnica tego ciasta!!!),
poltorej paczki budyniu smietankowego.
Wszystko wymieszac robotem a na koncu powoli dodawac pol litra mleka, utrzec na gladka mase. ciasto rozwalkowac i wylozyc spod i boki tortownicy 26-28 cm. Jak sie bedzie rwalo, to dziury mozna pozaklejac odpadkami. wlac mase serowa i piec ok.50-55 min. w temp. 175 st. z trzech bialek i 100 g cukru zronbic bardzo sztywna piane po upieczeniu wyjac ciasto z piekarnika, amniejszyc temp. do 150 st. rozsmarowac roznomiernie bialka na sernku i piec jeszcze ok. 30 minut.
smacznego
From: "Przemyslaw Koziarski" <peka@kki.net.pl>