<- JAJA HERBACIANELista potraw z grupy: PrzekąskiJAJA W "PIĘCIU PRZYPRAWACH" ->

PDF Drukuj

Jaja nadziewane grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1302 razy.



Kuchnia węgierska
8 jaj ugotowanych na twardo
1 łyżeczka pasty sardelowej
8 kapeluszy marynowanych grzybów
trochę drobno posiekanej zielonej pietruszki
1 łyżka kwaśnej śmietany
szczypta pieprzu

Z ugotowanych jaj odkroić węższy czubek, wyjąć ostrożnie żółtka, rozdrobnić i wymieszać je z pastą sardelową i śmietaną, dodać pieprzu i masą tą napełnić ponownie jaja. Na każde nadziewane jajo nasadzić kapelusz z marynowanego grzyba i posypać go posiekaną zieloną pietruszką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności