Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 18366 razy.
Skladniki:
2 jaja
2 szkl (500ml) maki
pol szkl (125ml) oleju , margaryny lub rozpuszczonego masla
jedna i 3 czwarte szkl.(450ml) mleka
1 lyzka (15ml) granulowanego lub brazowego cukru
4 lyzeczki (20ml) proszku do pieczenia
jedna czwarta lyzeczki soli.
Wymieszac i smazyc w gofrownicy 5 minut albo dlzej jesli chce sie miec gofry rumiane. W przepisie jest napisane, ze wychodzi z tego 10 gofrow, mnie wychodzi za kazdym razem 14. Gofry mozna przechowywac w zamrazalniku dlugo..
Smacznego.
From: "Ewa M." <knowacz@usa.net_NoSpamPlease> nie za mało cukru???
Nadesłał(a): j0oan 2005-08-12 17:08:37
Nie zaduzo czasem w tym przepisie proszku do pieczenia?,2 lyzeczki jest wystarczajace, Nadesłał(a): Jolanta 2005-11-08 20:11:51
chyba za duzo tego proszku Ja bym dala 2 lyzeczki Gora Nadesłał(a): jagoda <jaga1605@buziaczek.pl> 2006-03-04 13:03:34
niezaduz w tym maki
Nadesłał(a): bas20 2006-05-18 17:05:27
a dlaczego 0.5 szklanki oleju to zaduzo wedlug mnie , ja daje tylko 2 lyzki Nadesłał(a): basia13 2006-05-18 17:05:58
MI LESZCZE NIGDY SIE GOFRY NIE UDALY Nadesłał(a): MAJA MARTINS <MAJECZKA087@WP.PL> 2007-03-26 22:03:33
Dla osoby, ktorej sie jeszcze gofry nie udaly. Wyprobowywal-m juz kilka innych przepisow i zawsze mi sie gofry udaly od pierwszego razu. Tego przepisu jeszcze nie probowal-m i od razu wydaje mi sie, ze jest za duzo proszku do pieczenia i oleju. Najwiecej w ciastach stosuje sie 2 lyzeczki (do herbaty) proszku do pieczenia. W wyprobowanych przeze mnie wczesniej gofrach uzywal-m maslo.
pzdr Nadesłał(a): wam <vagabo709@interia.pl> 2009-08-10 16:08:10