1. Rybę posolić.
2. W szerokim rondlu, na rozgrzanym maśle smażyć cebulę przez 5 min.
3. Włożyć rybę, smażyć do lekkiego zrumienienia, doprawić pieprzem, imbirem, gałką muszkatołową, wlać wodę, dusić poć przykryciem na bardzo małym ogniu przez 30 min.
4. Dodać sok i skórkę z cytryny, delikatnie wymieszać, zdjąć z ognia, odsączyć rybę.
5. Przełożyć na gorący półmisek.
6. W małej miseczce, roztrzepać jajo, dodać mąkę, szafran i zielona pietruszkę, wszystko dokładnie ubić.
7. Stale mieszając wlać 1/4 szklanki wywaru z ryby.
8. Przelać do małego rondla, mieszając podgrzać na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, nie może się zagotować.
9. Rybę polać sosem.
10. Podawać z ziemniakami z wody i ugotowanym zielonym groszkiem.
Proporcje dla 4-6 osób