Witamy.
<- Mięso: Dziczyzna
Indeks rodzajów potraw
Ryby - >
Ryby+owoce morza - Spis
Ilość przepisów: 394
1
?Vinaigrette? z ryb
2
Barszcz rybny
3
Barszcz śledziowy
4
Befsztyki ze śledziem w sosie koryntkowym
5
BIAŁY SOS Z POLĘDWICĄ
6
Bitki ze śledzi
7
Budyń z ryb gotowanych 15 min
8
Budyń z ryb surowych 15 min
9
Bułeczki z nadzieniem rybnym
10
Chlebowa zupa rybna
11
Chłodnik rybny
12
Chłodnik rybny z czarną rzodkwią
13
Chłodnik z wędzoną rybą
14
Dorada faszerowana 20 min
15
DORADA Z RUSZTU
16
Dorsz duszony w czerwonym winie
17
Dorsz duszony z chrzanem 17 min
18
Dorsz gotowany w mleku
19
Dorsz lub karp marynowany
20
Dorsz lub karp po grecku
21
DORSZ LUB MORSZCZUK NA CZERWONO
22
Dorsz na ostro 15 min
23
Dorsz piure 15 min
24
DORSZ PO BASKIJSKU
25
DORSZ ROMANTYCZNY
26
Dorsz w kartoflach 15 min
27
Dorsz w pomidorach 10 min
28
Dorsz w pomidorach 30 min
29
DORSZ, KARMAZYN LUB KERGULENA W SOSIE POMIDOROWYM
30
Duszone śledzie z jabłkami
31
Filety mrożone na szybko 20 min
32
FILETY PIECZONE W SOSIE
33
FILETY PIECZONE Z GROSZKIEM I MARCHEWKĄ
34
FILETY RYBNE NA KWAŚNO
35
Filety z ryby morskiej po sztokholmsku
36
Flaczki z lina zapiekane
37
FLACZKI Z RYBY SŁODKOWODNE (leszcz, karp)
38
Fląderki
39
Fricandeau z jesiotra
40
Galareta do zalewania ryb (auszpik) na 1 litr galarety
41
Galareta z lina
42
Galareta z ryby w foremkach
43
Gulasz rybny
44
HALIBUT A LA MINUTE
45
Halibut w cukini 12 min
46
Hamburska zupa z węgorza
47
Homary
48
Jajka faszerowane rybą
49
Jesiotr marynowany
50
Jesiotr pieczony
51
Jesiotr po polsku w śmietanie
52
Jesiotr węgierski
53
Kablion i łupacz ?au gratin?
54
Kablion i łupacz po angielsku
55
Kablion i łupacz po węgiersku
56
Kablion i łupacz z chrzanem
57
Kablion i łupacz z masłem
58
Kalmary do sałatek, past itp
59
Kalmary duszone na ostro 15 min
60
Kalmary duszone w winie 15 min
61
Kalmary faszerowane
62
Kalmary nadziewane rybą 20 min
63
Kalmary po grecku 20 min
64
KALMARY Z CZOSNKIEM
65
Kanapki śledziowe
66
Kanapki z wędzonym węgorzem
67
Karasie ze śmietaną
68
Karaś smażony
69
Karaś z jajami
70
Karp duszony 12 min
71
Karp duszony po żydowsku
72
Karp duszony w kurzym tłuszczu
73
KARP GOTOWANY W CEBULI
74
KARP LUB LESZCZ DUSZONY W PAPRYCE
75
KARP LUB LESZCZ PO ANGIELSKU
76
Karp marynowany
77
Karp na niebiesko
78
Karp na sposób balatońskich rybaków
79
KARP NADZIEWANY PIECZARKAMI GOTOWANY
80
Karp pieczony w mleku
81
Karp po królewsku
82
Karp po żydowsku w warzywach
83
Karp smażony
84
Karp w galarecie
85
Karp w galarecie po żydowsku
86
Karp w groszku 15 min
87
KARP W SOSIE
88
Karp w sosie chrzanowym
89
KARP Z CEBULĄ DYMKĄ
90
Karp z grzybami
91
Karp z papryką
92
Karp z wody z masłem
93
KARP, LESZCZ LUB LIN DUSZONY Z PIECZARKAMI
94
Karp, leszcz lub lin w szarym sosie
95
KARP, LIN LUB PSTRĄG "NA NIEBIESKO"
96
Kawior domowy z jesiotra
97
Klopsiki rybne
98
Klopsiki rybne nadziewane grzybami
99
Klopsiki rybne pieczone
100
Klopsiki z wędzonej ryby
101
Klopsiki ze szczupaka i grzybów
102
Klopsiki że szczupaka lub innej słodkowodnej ryby
103
Korki śledziowe
104
KOTLECIKI Z RYBY SŁODKOWODNEJ GOTOWANE
105
KOTLECIKI Z RYBY W WARZYWACH Z POMIDORAMI
106
Kotlety bite z sandacza z sosem rakowym
107
Kotlety z łupacza
108
Kotlety z ryb lub śledzi
109
Kotlety z ryb po włosku
110
Kotlety z ryby
111
Kotlety ze śledzi z jajkami
112
Krem śledziowy
113
Krokiety z dorsza
114
Krokiety z ryb
115
Kulebiak z rybą w cieście krucho-drożdżowym
116
KULKI RYBNE
117
KULKI RYBNE Z MAKARONEM
118
KULKI RYBNE Z ZUPĄ
119
Kwaśna zupa rybna
120
LESZCZ LUB LIN GOTOWANY
121
Lin duszony po nelsońsku
122
Lin duszony w kapuście czerwonej
123
Lin duszony w maśle
124
LIN DUSZONY W POMIDORACH
125
LIN GOTOWANY Z KOPREM
126
LIN LUB KARP PIECZONY
127
LIN LUB KARP PIECZONY Z CEBULĄ
128
Lin marynowany
129
Lin pieczony na ruszcie
130
Lin po kaszubsku w kwaszonej kapuście
131
Lin po węgiersku
132
Lin po żydowsku
133
Lin smażony
134
Lin w majonezie
135
Lin w occie
136
Lin z kwaśną kapustą
137
Lin, szczupak lub karp w galarecie
138
Lipienie
139
Łosoś konserwowy zapiekany
140
Łosoś marynowany
141
Łosoś w całości z rakowym masłem
142
Łosoś w galarecie
143
Łosoś z rusztu
144
Łosoś z wody do gorących i zimnych sosów
145
Łosoś z wody z masłem
146
Makrela w jogurtowym sosie
147
Makrela wiosenna
148
Makrele w sosie groszkowym
149
Miętus w pomidorach 75 min
150
Miętus w zielonym sosie 15 min
151
Miętus z grzybami 15 min
152
Morszczuk z kartoflami 12 min
153
Ogólne zasady przyrządzania ryb morskich
154
Okonie ?au gratin? (patrz karaś w śmietanie)
155
Okonie duszone ze słoniną
156
Okonie smażone (patrz smażenie ryb)
157
Okonie w koprze
158
Okonie z jajami (patrz szczupak z jajem)
159
Okonie z rydzami w galarecie
160
Okoń
161
Okoń łatwo przyrządzany
162
Okoń na sposób tyhanijski
163
Okoń po karelsku
164
Okoń tub sandacz z jajami
165
OKOŃ ZAPIEKANY Z ZIEMNIAKAMI
166
OMLET PEKIŃSKI Z RYBĄ
167
Omlet z rybą
168
Owoce morza w cieście 2
169
Ozorowiec (Rothzu nge)
170
Pasta śledziowa 1
171
Pasta śledziowa 2
172
Pasta z konserwowej ryby wędzonej
173
Pasta z łososia gotowanego z konserwy
174
Pasta z ryby wędzonej z bryndzą
175
Pasztet z gotowanej ryby w cieście półfrancuskim
176
Pasztet z ryby surowej
177
Pasztet z tuńczyka
178
Pieczeń z ryb morskich
179
Pieczone pulpety rybne
180
PIECZONY KARP WIGILIJNY
181
Pieczony łosoś
182
PIECZONY PSTRĄG
183
Pierożki nadziewane rybą
184
Pierożki z rybą
185
Pieróg rybny
186
Pikantna ryba pieczona
187
Piklingi w majonezie
188
Potrawa zapiekana z pozostałych ryb
189
Potrawka z raków
190
Potrawka z tuńczyka
191
Prażone ryby
192
Pstrąg
193
Pstrąg aromatyczny
194
Pstrąg młynarzowej
195
Pstrągi marynowane
196
Pstrągi na niebiesko
197
Pstrągi smażone
198
Pstrągi smażone
199
Pstrągi z migdałami
200
Pudding z ryb
201
Pudding z ryby
202
PULPETY RYBNE SMAŻONE I DUSZONE
203
PULPETY RYBNE Z PIECZARKAMI
204
Pulpety z dorsza na sałatce majonezowej
205
PULPETY Z RYBY MORSKIEJ
206
Raki gotowane
207
Raki na potrawę
208
Rolada rybna z jajkami
209
Rolada z ryb do sosów, majonezu lub galarety 20 min
210
ROLKI RYBNE W BIAŁYM SOSIE
211
Ryba duszona w mleku
212
RYBA DUSZONA W OSTRO-KWAŚNYM SOSIE
213
RYBA GOTOWANA NA PARZE
214
Ryba gotowana po wdzydzku
215
Ryba gotowana w sosie
216
Ryba gotowana z jarzynami
217
RYBA MORSKA DUSZONA W CURRY
218
RYBA MORSKA DUSZONA W MLEKU
219
RYBA MORSKA DUSZONA W WARZYWACH
220
RYBA MORSKA FASZEROWANA
221
RYBA MORSKA GOTOWANA
222
RYBA MORSKA GOTOWANA W CEBULI
223
RYBA MORSKA GOTOWANA W WARZYWACH
224
RYBA MORSKA GOTOWANA W WARZYWACH Z POMIDORAMI
225
RYBA MORSKA GOTOWANA W ZIOŁACH
226
RYBA MORSKA W GALARECIE
227
Ryba nadziewana słoniną
228
Ryba opiekana
229
RYBA PIECZONA PO KREOLSKU
230
Ryba pieczona w folii
231
RYBA PIECZONA W FOLII (dorsz karmazyn morszczuk)
232
Ryba pieczona w glinianym garnku
233
Ryba pieczona w glinie
234
Ryba pieczona z orzechami
235
RYBA PIECZONA Z PIECZARKAMI
236
Ryba po baskijsku
237
Ryba po hambursku
238
Ryba po karaibsku
239
RYBA SŁODKOWODNA FASZEROWANA
240
RYBA SŁODKOWODNA PIECZONA W FOLII ALUMINIOWEJ
241
Ryba w "koszulkach"
242
Ryba w cieście piwnym
243
RYBA W CIEŚCIE Z SOSEM
244
Ryba w maślanym sosie
245
RYBA W OCCIE
246
Ryba w papryce 10 min
247
Ryba w słodko-kwaśnym sosie
248
Ryba w sosie cytrynowym
249
RYBA W SOSIE POMIDOROWYM
250
RYBA W SOSIE POMIDOROWYM
251
Ryba w sosie serowym
252
Ryba z kapustą i jarzębiną
253
RYBA Z OLEJU
254
Ryba z pieczarkami
255
Ryba z zieloną fasolka
256
Ryba zapiekana pod beszamelem
257
Ryba zapiekana w serze
258
Rybnik (pieróg z rybą)
259
Rybny gulasz
260
Ryby pieczone w ziemi
261
Ryby po wędkarsku z jabłkami
262
Sałatka rybna
263
Sałatka rybna
264
Sałatka rybna z galaretką
265
Sałatka śledziowa
266
Sałatka z łososia
267
Sałatka z owoców morza
268
Sałatka z pstrągów i szparagów
269
Sałatka z tuńczyka z kaparami
270
Sałatka ze śledzi
271
Sandacz duszony z ryżem
272
Sandacz faszerowany po żydowsku
273
Sandacz lub okoń w sosie holenderskim
274
Sandacz lub szczupak szpikowany
275
Sandacz na sposób badakszonijski
276
Sandacz na sposób zbójnicki
277
Sandacz pieczony
278
Sandacz po parysku
279
Sandacz w galarecie
280
Sandacz według przepisu młynarki
281
Sandacz z Balatonu
282
Sandacz z beszamelem z pieca
283
Sandacz z pieca z grzybkami
284
Sandacz z rakami
285
Sandacz z wody do sosów zimnych lub gorących
286
Sardela na zielono
287
Sardele z truflami
288
SARDYNKI FASZEROWANE
289
SMAŻONA RYBA
290
SMAŻONA RYBA
291
Smażona sielawa w kwaśnej zalewie
292
Smażone śledzie
293
Smażony szczupak
294
Sos rybny
295
Sos z kilek
296
Specjał rybacki
297
Stokfisz kapucyński
298
Stokfisz polany masłem
299
Stokfisz z sardelowym masłem
300
Stokfisz z śmietanowym sosem
301
Suflet z ryby
302
Sum i miętus
303
Sum i miętus gotowany
304
Sum i miętus marynowany
305
Sum i miętus w galarecie
306
Sum lub miętus duszony z cytryną
307
Sum z białym sosem
308
Sum z pomidorami
309
Sushi
310
Sushi z surową rybą
311
Suszony lub wędzony dorsz na gorąco
312
Szaszłyk z ryby
313
Szczupak duszony z chrzanem
314
Szczupak faszerowany
315
Szczupak faszerowany w galarecie
316
Szczupak gotowany z jajami
317
Szczupak lub inna ryba słodkowodna nadziewana kaszą
318
Szczupak lub sandacz w całości podany do różnych sosów lub masła
319
Szczupak po hambursku
320
Szczupak po holendersku
321
Szczupak po kupiecku
322
Szczupak rostocki
323
Szczupak starogdański
324
Szczupak w naturalnym sosie
325
Szczupak w szafranowym sosie
326
Szczupak w zrazowym sosie
327
Szczupak z kluseczkami
328
Szczupak zapiekany
329
Szegedyńska zupa rybna
330
Sztokfisz na słodko-kwaśno
331
Sztokfisz w sosie zielonym
332
Śledzie marynowane I
333
Śledzie marynowane II
334
Śledzie marynowane w sosie z mleczka
335
Śledzie na sałatce z jabłek
336
Śledzie niesolone lub merlany w warzywach
337
Śledzie pocztowe jako przekąska
338
Śledzie pocztowe w majonezie
339
Śledzie smażone
340
Śledzie smażone nadziewane
341
Śledzie smażone zawijane
342
Śledzie w cieście
343
Śledzie w sosie śliwkowym
344
Śledzie w śmietanie
345
Śledzie z fasolą
346
Śledzie ze śliwkami i migdałami
347
Śledzie zwijane (Rollmopsy)
348
Śledź "Oslo"
349
Śledź marynowany
350
Śledź w majonezie
351
Śledź z cebulą i olejem
352
Śledź z grzybami
353
Śledź zawijany w sosie żurawinowym
354
Ślimaki nadziewane
355
Świeże śledzie w sosie winnym
356
Te same ryby w inny sposób
357
Tort ze składnikami rybnymi
358
Tuńczyk z grzybami
359
Turbot (Płaszcz)
360
Uwagi ogólne
361
Wątroba z miętusa lub dorsza
362
Węgorz pieczony
363
Węgorz po elbląsku
364
Węgorz po jutlandzku
365
Węgorz smażony
366
Węgorz w galarecie
367
Węgorz z sosem musztardowym
368
Wiosenna zupa rybna
369
Wyzina z sosem chrzanowym
370
Wyzina z sosem rumianym
371
Yosenabe
372
Zakąska z kilek
373
Zapiekanka leningradzka
374
Zapiekanka rybna
375
Zapiekanka z resztek ryby
376
Zapiekanka z ryby morskiej
377
Ziemniaki duszone ze śledziem
378
Zrazy rybne po bengalsku
379
Zrazy z jesiotra
380
ZRAZY Z RYBY SŁODKOWODNEJ
381
Zrazy z sandacza
382
Zupa rybna
383
Zupa rybna
384
Zupa rybna
385
Zupa rybna "gęsta"
386
Zupa rybna - staropolska
387
Zupa rybna - sztokholmska
388
Zupa rybna z grzybami
389
Zupa rybna z leszcza lub lina
390
Zupa rybna z szaszłykiem
391
Zupa rybna z uszkami
392
Zupa z małży po marynarsku
393
Zupa z raków
394
Żaby smażone
MM