<- ROLKI RYBNE W BIAŁYM SOSIELista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaRYBA DUSZONA W OSTRO-KWAŚNYM SOSIE ->

PDF Drukuj

Ryba duszona w mleku

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 640 razy.



75 dag oczyszczonej ryby (morska lub słodkowodna)
szklanka mleka
2 łyżki masła
sól

Rybę pokrajać w dzwonka, ułożyć w wysmarowanej masłem kamionce, zalać mlekiem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Przykryć i dusić w niezbyt wysokiej temperaturze ok. 30 min. Przed podaniem na stół polać topionym masłem. Do tego - surówka i ziemniaki z wody.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności