<- Pudding z rybLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaPULPETY RYBNE SMAŹONE I DUSZONE ->

PDF Drukuj

Pudding z ryby

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 988 razy.



50 dag filetów z ryby morskiej
20 dag gotowanej szynki lub kiełbasy szynkowej
jajko
łyżka winiaku
łyżka kaparów lub marynowanych nasion nasturcji
2 cebule
pól szklanki słodkiej śmietanki
sok cytrynowy
3 łyżki tartej bułki
mielony pieprz
sól

Filety przepuścić przez maszynkę razem z szynką, surową cebulą i kaparami. Do masy dodać żółtko, zwilżoną śmietanką tartą bułkę, sól, pieprz i sok cytrynowy. Po wymieszaniu wlać winiak i dodać ubitą na sztywno pianę z białka. Ostrożnie wymieszać i przełożyć do formy budyniowej lub naczynia ogniotrwałego. Wstawić do dużego garnka z wrzącą wodą i gotować 1 godz. Podawać z sosem pomidorowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności