<- Klopsiki rybne pieczoneLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKlopsiki ze szczupaka i grzybów ->

PDF Drukuj

Klopsiki z wędzonej ryby

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1190 razy.



25 dag wędzonej ryby
25 dag ugotowanych ziemniaków
jajko
cebula
kilka łyżek tartej bułki
pieprz
sól
olej do smażenia

Ryby obrać ze skórki, usunąć kręgosłupy i ości, drobno posiekać. Ziemniaki utłuc lub przepuścić przez maszynkę, wymieszać z rybą, surowym jajkiem, dodać przesmażoną w oleju posiekaną cebulę, sól i pieprz. Masę dobrze wyrobić i uformować z niej niewielkie klopsiki. Obtoczyć je w tartej bułce i smażyć w rozgrzanym oleju. Podawać z "czarcim" sosem (zob. następny przepis).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności