<- Karp w galarecie po żydowskuLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKARP W SOSIE ->

PDF Drukuj

Karp w groszku 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 700 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 karp (1 kg),
3 łyżki oleju (np. sojowego),
6 małych cebul,
1 ząbek czosnku,
4 szklanki zielonego groszku (1 kg w strąkach);
sól i pieprz do smaku,
można dodać trochę przyprawy "Jarzynka"

Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, włożyć do niego oczyszczone cebulki i rybę i obrumienić z obu stron. Wrzucić czosnek, posypać rybę przyprawą, dookoła niej ułożyć groszek. Posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 12 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności