<- Lin marynowanyLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaLin po kaszubsku w kwaszonej kapuście ->

PDF Drukuj

Lin pieczony na ruszcie

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1132 razy.



2 duże liny (ponad 70 dag każdy)
2-3 łyżki oleju
1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
2-3 pędy macierzanki
10 listków szałwii lekarskiej
sól
pieprz

Liny oczyścić, usunąć łby oraz wnętrzności i opłukać. Wewnątrz i zewnątrz nasmarować gorącym olejem; do wnętrza włożyć obraną i przekrajaną na pół marchew i pietruszkę oraz kawałek selera i opłukane zioła. Powierzchnię posypać solą i pieprzem. Tak przygotowane liny ułożyć na ruszcie (można także nad ogniskiem) i piec ok. 25 min w niezbyt wysokiej temperaturze.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności