<- Kanapki z wędzonym węgorzemLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKaraś smażony ->

PDF Drukuj

Karasie ze śmietaną

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1110 razy.


Karasie sprawione i nasolone na gadzinę przed gotowaniem nalać wodą, włożyć włoszczyzny i korzeni, łyżkę masła i gotować na nagłym ogniu najwięcej 20 minut. Osobno utrzeć łyżkę masła z pszenną mąką, rozprowadzić smakiem rybim, wlać parę łyżek kwaśnej śmietany i trochę drobno siekanego kopru, zagotować raz z rybą i następnie wyłożyć ryby na półmisek z trochą sosu. Do reszty sosu można ugotować na wodzie drobno krajane kluseczki lub padać do nich kartofle, odgotowane z solą.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności