<- Kanapki śledzioweLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKarasie ze śmietaną ->

PDF Drukuj

Kanapki z wędzonym węgorzem

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 652 razy.



4 kromki żytniego chleba
1 nieduży wędzony węgorz
2 jajka
sól
pieprz
cebula

Węgorza pokrajać na porcje o długości kromek chleba, ściągnąć z nich skórkę, wyjąć kręgosłup, przepołowić i rozpłaszczyć na kawałkach chleba. Z jajek usmażyć rzadką jajecznicę, posolić, dodać pieprzu, rozsmarować na chlebie pokrytym węgorzem i posypać drobno posiekaną cebulą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności