50 dag filetów
3 łyżki mąki
10 dag masła lub margaryny
sok cytrynowy
natka pietruszki
kilka liści selera
koper
3 jabłka
szklanka sosu pomidorowego
sól
tłuszcz do smażenia
Filety pokrajać na podÅ‚użne kawaÅ‚ki (wielkoÅ›ci palca), posolić, skropić sokiem cytrynowym, obsypać najdrobniej pokrajanym liÅ›ciem selera i polać gÄ™stym sosem pomidorowym, po czym każdy kawaÅ‚ek obtoczyć w mÄ…ce. Smażyć na rozgrzanym tÅ‚uszczu. Osobno usmażyć na maÅ›le ćwiartki obranych jabÅ‚ek. Na każdym kawaÅ‚ku usmażonej ryby poÅ‚ożyć ćwiartkÄ™ jabÅ‚ka, polać masÅ‚em ze smażenia jabÅ‚ek i posypać posiekanÄ… natkÄ… pietruszki. Podawać z purée ziemniaczanym lub frytkami.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD,1713963534 Nadesłał(a): 2024-06-17 22:10:41