<- FILETY RYBNE NA KWAŚNOLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaFlaczki z lina zapiekane ->

PDF Drukuj

Filety z ryby morskiej po sztokholmsku

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 614 razy.



50 dag filetów
3 łyżki mąki
10 dag masła lub margaryny
sok cytrynowy
natka pietruszki
kilka liści selera
koper
3 jabłka
szklanka sosu pomidorowego
sól
tłuszcz do smażenia

Filety pokrajać na podłużne kawałki (wielkości palca), posolić, skropić sokiem cytrynowym, obsypać najdrobniej pokrajanym liściem selera i polać gęstym sosem pomidorowym, po czym każdy kawałek obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Osobno usmażyć na maśle ćwiartki obranych jabłek. Na każdym kawałku usmażonej ryby położyć ćwiartkę jabłka, polać masłem ze smażenia jabłek i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pure ziemniaczanym lub frytkami.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności