<- Miętus z grzybami 15 minLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaOgólne zasady przyrządzania ryb morskich ->

PDF Drukuj

Morszczuk z kartoflami 12 min

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 627 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag filetów z morszczuka
80 dag kartofli
10 dag masła lub 6 łyżek dobrego oleju (np. sojowego)
2 cebule
2 szklanki białego wytrawnego wina (lub zastępczo tyleż wody z octem winnym)
sól i pieprz do smaku

Filety pokroić na kawałki, kartofle oczyścić, cebule oczyszczone posiekać. Wszystko włożyć do szybkowaru wraz z tłuszczem i winem, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 12 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać ze świeżym ogórkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności