<- Klopsiki rybneLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKlopsiki rybne pieczone ->

PDF Drukuj

Klopsiki rybne nadziewane grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1131 razy.



1 kg ryby
20 dag świeżych grzybów (maślaki, koźlarze, surojadki, kurki)
2 jajka
pół szklanki tartej bułki
natka pietruszki
pół łyżeczki mielonego pieprzu
sól

Ryby ugotować (jeÅ›li nie byÅ‚y to filety, oczyÅ›cić z oÅ›ci) i zemleć w maszynce. Grzyby oczyÅ›cić, umyć, obgotować i również zemleć. Do mielonej ryby dodać tartÄ… buÅ‚kÄ™ jajka posiekanÄ… natkÄ™, pieprz i sól. MasÄ™ wyrobić i uformować placuszki. Na każdym poÅ‚ożyć Å‚yżeczkÄ™ zmielonych grzybów przyprawionych solÄ… i pieprzem i ksztaÅ‚tować kule. Ugotować je w osolonej wodzie. Podawać na gorÄ…co z ziemniakami purée, polewajÄ…c gorÄ…cym olejem lub topionym masÅ‚em. Można je także jeść na zimno, przybrane majonezem lub kwaÅ›nÄ… Å›mietanÄ….


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności