<- Klopsiki rybneLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKlopsiki rybne pieczone ->

PDF Drukuj

Klopsiki rybne nadziewane grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 668 razy.



1 kg ryby
20 dag świeżych grzybów (maślaki, koźlarze, surojadki, kurki)
2 jajka
pół szklanki tartej bułki
natka pietruszki
pół łyżeczki mielonego pieprzu
sól

Ryby ugotować (jeśli nie były to filety, oczyścić z ości) i zemleć w maszynce. Grzyby oczyścić, umyć, obgotować i również zemleć. Do mielonej ryby dodać tartą bułkę jajka posiekaną natkę, pieprz i sól. Masę wyrobić i uformować placuszki. Na każdym położyć łyżeczkę zmielonych grzybów przyprawionych solą i pieprzem i kształtować kule. Ugotować je w osolonej wodzie. Podawać na gorąco z ziemniakami pure, polewając gorącym olejem lub topionym masłem. Można je także jeść na zimno, przybrane majonezem lub kwaśną śmietaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności