<- Okoń na sposób tyhanijskiLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaOkoń tub sandacz z jajami ->

PDF Drukuj

Okoń po karelsku

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1089 razy.



1 kg okoni
4 dag masła
pół szklanki słodkiej śmietany
cytryna
gałka muszkatołowa
tarta bułka
pieprz
sól

Okonie sprawić, opłukać, posolić, posypać pieprzem, tartą gałką muszkatołową i 2 łyżkami tartej bułki. Ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu ogniotrwałym, na każdej rybie położyć po kawałku masła i po cienkim plasterku cytryny. Całość zalać śmietaną i wstawić do piekarnika na ok. 50 min.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności