<- Ryby pieczone w ziemiLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSałatka rybna ->

PDF Drukuj

Ryby po wędkarsku z jabłkami

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 588 razy.



1 kg drobnych ryb słodkowodnych
6 ziemniaków
2 łyżki margaryny
4 kwaśne jabłka
sól

Ryby oczyścić, usunąć wnętrzności i opłukać. Ułożyć na dnie emaliowanego garnka lub kociołka, na nich ułożyć ćwiartki jabłek. Zalać wodą (1,5 I), gotować na niewielkim ogniu ok. 25 min, osolić. Ostrożnie zlać rosół, a ryby i jabłka chwilę przesmażyć, dodając margarynę. Osobno podać ziemniaki, pieczone w ognisku lub w piekarniku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności