<- Ryby po wędkarsku z jabłkamiLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSałatka rybna ->

PDF Drukuj

Sałatka rybna

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 607 razy.



15 dag gotowanej
smażonej lub pieczonej ryby
2 ziemniaki
2 marchwie
1 pietruszka
mały seler
ćwiartka białej kapusty
kwaszony ogórek
burak ćwikłowy
pół szklanki drobnej białej fasoli
1/3 szklanki oleju
3 łyżki octu winnego
cukier
sól

Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki, buraczek i fasolę ugotować. Kapustę drobno poszatkować, posypać solą, wybić tłuczkiem, skropić 2 łyżkami octu winnego i postawić w chłodnym miejscu na 30 min. Ugotowane warzywa obrać i pokrajać w drobną kostkę, w ten sam sposób rozdrobnić rybę i obrany kwaszony ogórek. Wszystkie składniki wymieszać. Z oleju, odrobiny cukru i soli sporządzić sos, polać nim przygotowaną sałatkę, przybrać marynowanymi grzybkami, talarkami jajek na twardo i posiekaną zieleniną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności