<- Sałatka rybnaLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSałatka rybna z galaretką ->

PDF Drukuj

Sałatka rybna

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 606 razy.



30 dag ugotowanej ryby morskiej
1 solony śledź lub sardynela
średnia cebula
2 jajka ugotowane na twardo
1 jabłko
1 kiszony ogórek
2 ugotowane w łupinach ziemniaki
2 łyżki musztardy
5 łyżek oliwy lub oleju
3 łyżki octu winnego
sól
pieprz

Z ugotowanej ryby usunąć kręgosłup i ości, pokrajać na małe kawałeczki. Pozostałe składniki pokrajać w drobną kostkę, osolić, dodać pieprzu, wymieszać z oliwą, octem i musztardą. Sałatkę przyrządzić na kilka godzin przed podaniem i trzymać w lodówce.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności