<- Śledź "Oslo"Lista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaŚledź w majonezie ->

PDF Drukuj

Śledź marynowany

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 626 razy.



4 śledzie
filiżanka octu winnego
2 łyżki cukru pudru
2 cebule kawałek chrzanu
kawałek korzenia imbiru
łyżka ziaren gorczycy
2 listki laurowe

Śledzie wymoczyć, przepołowić, obrać ze skórki usunąć kręgosłupy i ości. Z octu z cukrem ugotować zalewę, dodając chrzan, imbir, gorczycę i listki laurowe. Śledzie pokrajać na kawałki o długości 3 cm i zalać ostudzoną zalewą. Odstawić na 2 dni w chłodne miejsce.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności