<- Sandacz z BalatonuLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSandacz z pieca z grzybkami ->

PDF Drukuj

Sandacz z beszamelem z pieca

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 660 razy.


Oczyszczonego i posolonego sandacza rozpłatać na dwoje, wyjąć wszystkie ości, złożyć na powrót razem na wysmarowany masłem blaszany półmisek i przykrywszy tłustym papierem piec sandacza przez 15 minut w gorącym piecu, potem obłożyć go ugotowanymi kartoflami lub makaronem, oblać sosem beszamelowym z kwaśnej śmietany i piec dalej na ruszcie w bardzo gorącym piecu przez 15-20 minut, aż się z wierzchu beszamel ładnie zrumieni.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności