<- Sandacz według przepisu młynarkiLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSandacz z beszamelem z pieca ->

PDF Drukuj

Sandacz z Balatonu

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 570 razy.



Kuchnia węgierska
1 sandacz (ok.1,5 kg)
1 pęczek zielonej pietruszki
2-3 marchwie
plasterki cytryny
2 pietruszki
kilka ziarenek pieprzu
1 cebula
2 łyżki octu
1 liść laurowy
sól

Rybę wypatroszyć, umyć, oddzielić mięso, wyjąć ości z kręgosłupa, ściągnąć skórę i pokroić filety na równe części. Oczyścić włoszczyznę, cebulę pokroić w krążki. Włoszczyznę i cebulę po dodaniu liścia laurowego, pieprzu, soli i octu dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać rybę i dusić ją aż będzie miękka. Ułożyć ją na półmisku, dookoła obłożyć duszoną włoszczyzną, posypać posiekaną zieloną pietruszką i przybrać plasterkami cytryny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności